Golfcursus : Begin je golfavontuur zoals het hoort!

Een golfcursus is de basis voor een succesvolle start voor jouw golfavontuur. Met de golfcursus leer je alles wat je nodig hebt om een zelfverzekerde golfer te worden.

Word een Golfer

Golfcursus GVB: Wat moet je weten?

Een golfcursus is niet alleen maar een balletje slaan, maar voordat je jezelf een echt golfer kan noemen is het belangrijk dat je jouw GVB haalt. Een GVB staat voor GolfVaardigheidsBewijs en is een certificaat dat aangeeft dat je genoeg kennis en vaardigheden hebt om zelfstandig te golfen. Het is dus een belangrijke stap voor de startende golfers en wordt daarom ook verwerkt als een belangrijk onderdeel in onze golfcursus.

Hoeveel dagen per week is de Golfcursus?

We bieden voor onze golfcursus meerdere tijdvakken aan door de gehele week. We zorgen er altijd voor dat er genoeg ruimte is om minstens 2x per week een les te komen volgen. Kan jij vaker en is er nog ruimte? Dan kan je gerust meer dan 2x per week mee komen doen. Elke les staat in het teken van een andere vaardigheid en hiermee zorgen we ervoor dat er genoeg afwisseling is en we je steeds een stukje beter leren golfen.

Golfcursus GVB: Wat moet je weten?

Een golfcursus is niet alleen maar een balletje slaan, maar voordat je jezelf een echt golfer kan noemen is het belangrijk dat je jouw GVB haalt. Een GVB staat voor GolfVaardigheidsBewijs en is een certificaat dat aangeeft dat je genoeg kennis en vaardigheden hebt om zelfstandig te golfen. Het is dus een belangrijke stap voor de startende golfers en wordt daarom ook verwerkt als een belangrijk onderdeel in onze golfcursus.

Wat houdt een Golfcursus GVB precies in?

Het GVB omvat verschillende onderdelen om te meten of je al klaar bent om zelfstandig de baan op te gaan. Er wordt gekeken naar de theorie, praktijk en baanpermissie.

Theorie: Het is belangrijk dat de golfer op de hoogte is van de regels en de golfetiquette. Dit wordt getoetst door middel van een theorie examen. Tijdens de golfcursus zal je hier les over krijgen en toegang tot een omgeving waar je jouw kennis kan toetsen.

Praktijk: Naast de theorie wordt ook jouw vaardigheid gemeten in het spelen van golf. Er wordt gekeken naar jouw basistechnieken als swingen, putten, chippen en andere slagen. Daarnaast is het voor het behalen van jouw GVB nodig om een minimale handicap van 54 te halen. Hier zullen we tijdens de golfcursus samen aan gaan werken. Uiteindelijk zul je zelf met een qualifying kaart lopen en samen met iemand aantonen dat je handicap 54 hebt gehaald.

Baanpermissie: Voordat je het GVB kan halen, heb je baanpermissie nodig. Dit krijg je als onze golfprofessional heeft beoordeeld dat je beschikt over voldoende vaardigheid om op een golfbaan te spelen. We zullen tijdens de cursus ook regelmatig samen de baan op gaan om je al wat ervaring te geven met het spelen op de baan.

Nadat je jouw GVB hebt gehaald mag je in de meeste golfbanen in de hele wereld spelen. Voor de meeste golfbanen geldt namelijk dat je minimaal een GVB moet hebben om zelfstandig de baan op te kunnen.

Wat leer ik allemaal tijdens de Golfcursus?

Tijdens de cursus leer je de basistechnieken van het golfspel. zoals:

De golfswing
De golfswing is de belangrijkste slag in het golfspel. Tijdens de golfcursus leer je de juiste techniek om de golfbal zo ver mogelijk en zo nauwkeurig mogelijk te slaan. De golfswing is een complexe beweging die veel oefening vereist.

Pitchen
Pitchen is een slag die je gebruikt om de bal over een korte afstand te slaan. Pitchen is een belangrijk onderdeel van het golfspel, omdat je het vaak nodig hebt om de bal uit de rough te spelen.

Putten
Putten is de slag die je gebruikt om de bal in de hole te slaan. Putten is een belangrijke slag, omdat het vaak de beslissende slag is in een golfwedstrijd.

Bunkerslagen
Bunkerslagen zijn slagen die je gebruikt om de bal uit een bunker te spelen. Bunkerslagen zijn een uitdaging, omdat de bal vaak begraven ligt in het zand.

 

Etiquette
Golf is een sport met een lange traditie en een uitgebreide etiquette. Tijdens de golfcursus leer je de juiste etiquette om je op de golfbaan te gedragen. De etiquette is belangrijk om het spel voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.

Regels
Je leert ook de regels van Golf en hoe je zelf het spel volgens de regels kan spelen. De regels zijn belangrijk om het spel eerlijk en rechtvaardig te houden.

 

Leren golfen lijkt misschien een hele klus, maar dat valt reuze mee. Tijdens onze golfcursus leer je alle basistechnieken op een leuke en ontspannen manier, samen met andere beginners. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat het voelt alsof je weer in de schoolbanken zit. Onze cursisten zijn altijd enthousiast en hebben veel plezier gehad. Zien we je binnenkort?

Schrijf je in voor Lessen!