Golfen voor Beginners

Golfen voor beginners kan een grote stap zijn, waar veel vragen bij komen kijken. Waar moet ik beginnen? Welke spullen heb ik nodig? Is er ook golfles voor beginners? Op deze pagina vind je antwoord op al jouw vragen.

Golfles voor Beginners

Als beginner is het een goed idee om een golfles voor beginners of een algemene golfles te volgen. Tijdens deze les leer je alle basisvaardigheden en voorkom je dat je jezelf de verkeerde technieken aanleert. Door bij het beginnen met golfen een aantal lessen te volgen zorg je voor een goede start en daarmee een goede basis voor golfvaardigheden.

Golfles volgen voor Beginners

Een golfles volgen als beginner kan spannend zijn, omdat je niet precies weet wat je kan verwachten en waar je moet beginnen. Gelukkig weten wij als geen ander hoe je je voelt en bieden we ook speciale golflessen aan voor beginners. Tijdens deze lessen wordt je uitgenodigd op de golfbaan en gaan we alleen of in groepsverband aan de slag met de basistechnieken.

Wat ga je leren?

Tijdens de beginnerslessen zullen we langzaam alle basisvaardigheden doorlopen. Zo ga je leren welke clubs je nodig hebt bij welke slag en leer je de verschillende clubs gebruiken. Daarnaast focussen we er natuurlijk op dat je op een fijne en leuke manier kennis maakt met golfen. Wat ga je dan precies leren?

Golf voor beginners - Hoe haal je jouw GVB?

Daarnaast is het ook mogelijk om tijdens de lessen een handicap 54 te halen en ook jouw golfvaardigheidsbewijs (GVB). Na het behalen van je GVB mag je zelfstandig de baan op en kan jouw golfavontuur beginnen.

Je behaalt je GVB namelijk door een theorie toets die je gratis bij ons kan afnemen en daarnaast een baantje te lopen met minimaal een handicap van 54. Een handicap geeft de slagen aan die je extra hebt moeten gebruiken met de verwachte punten per hole. Een handicap van 54 is goed te doen na het volgen van de lessen. We zullen je tijdens de lessen hier dan ook natuurlijk op voorbereiden.

Voor de theorietoets zullen we je lesmateriaal geven die je zelf in je eigen tijd online kan oefenen. Je bent natuurlijk meer dan welkom om ons vragen te stellen. Denk jij dat je klaar bent om de toets te doen? Dan kan je dit bij ons aangeven en dan plannen we samen een afspraak in. Zo gemakkelijk gaat dat!

Wat heb je nodig om te golfen als beginner?

Voor het beginnen met golfen heb je natuurlijk een golfset nodig, maar geen zorgen, wij bieden namelijk ook een leenset aan als je nog twijfelt of golf wel echt iets voor jou is. Deze leenset kan je voor €25 per maand lenen en mag je ook mee naar huis nemen, zodat je zelf ook kan oefenen los van de lessen.


Tijdens de lessen focussen we natuurlijk erop dat iedereen het naar zijn zin heeft en zometeen ook zelfstandig kan golfen. Elke les heeft een ander thema en daardoor leer je elke les weer wat nieuws, zodat je goed voorbereid wordt op het zelfstandig golfen.

We zouden het leuk vinden als je binnenkort een keer een les komt mee doen! Zien we jou binnenkort? Meld je dan hier aan voor de golfles voor beginners!

Schrijf je in voor Lessen!