Hoe leer je goed golfen, zelfs als je weinig tijd hebt?

DE TRAINING VAN DE ‘innerlijke golfer’

Hoeveel weten we eigenlijk over onszelf?

Wat maakt dat je op de driving range fantastisch staat te trainen, maar in een wedstrijd niet kan laten zien wat je waard bent? Hoe vind je jouw vorm terug, juist als alles even tegen zit? Wat bepaalt dat de één op het beslissende moment een toverbal speelt, terwijl de ander onder de druk bezwijkt? Het zijn vragen die jij je als golfer ongetwijfeld al eens gesteld hebt. De antwoorden? Die zijn vrijwel onbekend binnen de golfwereld. Zullen we daar samen met de Iron Shirt verandering inbrengen?

Klok en klepel

Weinig golfers kunnen goed verklaren waarom het sommige keren ‘gewoon niet lukt’ en andere keren ‘bijna vanzelf gaat’. Het is voor de meesten een raadsel hoe je hierop invloed uit kunt oefenen en of je structuur en deze ‘flow’ momenten überhaupt kunt trainen. Niet voor niets doen ‘mental coaches’ en ‘sportpsychologen’ hun intrede in de sport. Maar ook zij hebben soms geen weet van de fundamenten die we in de golfsport zoeken. Dat er een klok is, dat weten ze, en van die klepel hebben ze ook gehoord – maar daar houdt het wel mee op. Eigenlijk best raar toch?

Zesduizend jaar ervaring

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bestaat er een oceaan aan kennis over hoe we optimaal kunnen presteren. In de loop van zo’n zesduizend jaar ontwikkelden ze in het oosten al een ontzaglijke expertise over gezond, prettig en optimaal trainen en presteren. Ze oefenden niet alleen het lichaam (swingtechniek), maar ook de ziel en de geest. We weten allemaal dat ‘techniek’ slechts de helft van het verhaal is toch? Het trainen van de ‘innerlijke golfer’ – een metafoor voor de psychologische en geestelijke processen in ieder mens – is de andere helft. Op dat gebied kunnen we nog waanzinnig veel leren. Hoe vaak hebben we de beste sportpsychologen naast ons staan? Zou het niet veel beter zijn als we deze cruciale kennis gewoon eigen leren maken?

Concreet en praktisch

Als je de innerlijke golfer gaat trainen, dan ontdek je hoe je controle krijgt over je emoties, hoe je in vorm komt en, nog leuker, hoe je de flow kunt bereiken. En dat is nog maar het begin. De PGA professionals van de Iron Shirt hebben zich gespecialiseerd in deze technieken en principes en hebben dit gezamenlijk concreet en praktisch vertaald naar de golfsport. Vergis je echter niet. De Iron Shirt is geen verzameling van tips & tricks maar een complete serie van vernieuwende trainingsprincipes, die maken dat je controle gaat krijgen over die ‘geheime krachten in de sport’. En dat is voor elke golfer net zo belangrijk als het ontwikkelen van een vlekkeloze swingtechniek.

Ben jij ook benieuwd waar je zo efficiënt mogelijk leert golfen?

Kijk dan snel op onze website: https://ironshirt.golf/professionals/